Esec in dragoste
Ajungem sa plangem dupa fiecare relatie esuata. Pierdem nopti intregi, facand calcule, adunand toate clipele frumoase, scazand fiecare urma de regret, inmultind cu toate declaratiile de iubire si impartind la fiecare cearta dureroasa. Rezultatul ne da cu virgula: prea multa durere, iar sufletul nu mai poate suporta. Se ineaca din cauza suferintei, refuza sa respire aer umplut cu compasiune si uraste sa inteleaga ce-i cu inima de este atat de zdrobita.

Refuzam sa intelegem ca sfarsitul are un rost. Refuzam sa realizam ca nimic nu poate salva o relatie deja pierduta. Asta pentru ca tinem cu dintii chiar daca ne doare inima.

Vrem sa fim siguri ca am facut totul ca relatia sa functioneze pentru a nu ne fi teama ca am lasat asa de usor un suflet pereche sa plece. Iertam, uitam, trecem cu vederea, intelegem si pierdem. Punem deasupra gandurile celuilalt, apreciem fiecare gest de dragoste, ascundem idealurile inalte si invatam sa traim asa. Dar gresim pentru ca stim ca intr-o relatie nu schimbi o persoana, nu renunti la vise, nu uiti sa aspiri.

Intr-o relatie vii cu un bagaj, plin de amintiri, de dezamagiri, de idealuri. Nu le poti lasa la usa deoarece la cate relatii ai de-a lungul vietii, la sfarsit ajungi sa fii gol, sa te simti complet dezbracat, sa nu ai personalitate, sa nu vrei nimic.

In relatii faci compromisuri si atat…Asta pentru ca nu primesti niciun semn ca celalalt este alesul. Nu ai certitudinea ca va fi langa tine pana la sfarsit. “Pana cand dragostea ne va desparti” este un cliseu atat de frumos la care visam cu totii . Dar, din pacate, nu multi ajung sa aiba parte de o poveste de vis. Cine iti garanteaza fericirea?

La circ, artistii au o plasa speciala. Nu faci acrobatii la trapez la zeci de metri altitudine fara siguranta. Cazi, esti asigurat. Plasa aceea te sustine si iti ofera increderea de care ai nevoie. Ei bine, in viata nu este asa. Plasa de sustinere nu exista. La despartire nu va mai fi alaturi de tine sa te ridice. Si cazi incat simti ca nu te mai opresti. Esti doar tu si sufletul tau distrus.

Refuzam sa intelegem ca sfarsitul are un rost. Refuzam sa realizam ca nimic nu poate salva o relatie deja pierduta. Vrem sa stim ca nu a depins de noi … Vrem sa fim siguri ca am facut totul ca relatia sa functioneze pentru a nu ne fi teama ca am lasat asa de usor un suflet pereche sa plece.

Pentru a trece peste o despartire trebuie sa accepti durerea, sa inveti sa traiesti cu dispretul, sa intelegi suferinta. Trebuie sa gasesti puterea de a te vindeca, sa te pregatesti sa vezi lumea din nou in culori, sa iti aduni visele, sa iti culegi idealurile si sa iti gasesti sufletul pierdut in tortura. Trebuie sa uiti de rani, sa iti vindeci inima si sa iti strangi firimiturile de fericire. “